Deelplan 20 (Ypenburg)

Sfeervol wonen dichtbij groen, water en stad. Aan de rand van Ypenburg en pal achter het Hofbad zijn 100 zelfbouwkavels. Vlakbij een plas, nabij de uitvalswegen en dichtbij alle voorzieningen: van een stadsboerderij tot een NS-station. Alle kavels zijn verkocht.

Deelplan 20 (Ypenburg)

Wonen in Deelplan 20: de charme van de kleinschaligheid en de voorzieningen van de stad

De locatie wordt gekenmerkt door ruime kavels met uiteenlopende woningtypen die inspireren tot bijzondere woningontwerpen. Ontwerpen die u voor een groot deel zelf in de hand heeft. En dat op een aantrekkelijk gelegen locatie. Op de fiets bent u snel in De Balij, Delftse Hout of hartje stad.

Voor ieder wat wils
Op deze locatie zijn veel mogelijkheden. Voor starters, bedrijven, mensen die samen willen bouwen of mensen die een vrijstaande woning willen. Maar vooral voor mensen die geen 13-in-een-dozijn rijtjeswoning willen en het zelf willen doen. Het eerste jaar na de start van de verkoop zijn de kavels alleen beschikbaar voor particulieren en geldt een zelfbewoningsplicht van 3 jaar na oplevering.

Bekijk hieronder de locatiesheet voor de mogelijkheden met de verschillende kaveltype.
Locatiesheet Deelplan 20 Aug ’17

3d-animatiefilm met mogelijkheden van de locatie

Er is een korte 3d-animatiefilm gemaakt om de vele mogelijkheden van deze locatie te laten zien. Bekijk de film op het YouTube-kanaal van de gemeente: Ontwerp uw droomhuis in Ypenburg

Duurzame wijk

In Deelplan 20 is geen gas- of warmtenetwerk aanwezig. Woningen moeten daarom op een andere duurzame manier verwarmd worden. Dit bepaalt u zelf. Bijvoorbeeld all-electric, een luchtwarmtepomp of met een warmtepomp die is aangesloten op een bodemwarmtesysteem van verticale warmtewisselaars. Kijk voor meer informatie op Duurzaam bouwen.

Parkeren op eigen terrein

In het ontwerp is ermee rekening gehouden dat parkeren zoveel mogelijk op eigen terrein wordt opgelost. Altijd een eigen parkeerplek naast je huis is niet alleen erg prettig, maar houdt ook de auto uit de straat. De gemeente heeft besloten in de nieuwe woonwijk, na realisatie van de woningen, betaald parkeren in te voeren. Doel hiervan is om eventuele overlast tegen te gaan van bezoekers van het Hofbad die in de nieuwe woonwijk willen parkeren en om het gebruik van parkeerplaatsen op eigen terrein vanaf het begin te stimuleren.

Geluid in de wijk

Door de ligging van de wijk bij de snelwegen A4 en A12 is er in Deelplan 20 hogere geluidbelasting dan normaal toegestaan. Om dit geluid te verminderen en/of te compenseren, zorgt de gemeente voor verschillende maatregelen. Ook u kunt zelf maatregelen nemen om de woonbeleving te verbeteren. In de nabije omgeving van deelplan 20 ligt TNO Ypenburg. Daar worden overdag diverse experimenten uitgevoerd, die gedeeltelijk hoorbaar kunnen zijn in de omgeving van dit terrein. Hiervoor heeft TNO een vergunning.

Samen met TNO heeft de gemeente maatregelen vastgesteld om deze geluidbelasting in deelplan 20, net als bij de al bestaande woningen rondom het TNO-terrein, binnen de daarvoor geldende normen te houden. Deze maatregelen zijn opgenomen in het bestemmingsplan.

Zie ook:
– De website van TNO: Uitbreiding TNO locatie Ypenburg

Speeltuin Deelplan 20