Schapenatjesduin – Oost

Schapenatjesduin Oost

Wonen op een steenworp afstand van het strand? Dat kan op het Schapenatjesduin. Ervaar de ruimte, ruik de zee en voel de wind. Kom wonen in Kijkduin. 17 kavels voor vrijstaande woning aan het water, 30 kavels voor geschakelde eengezinswoningen en 8 kavels voor geschakelde patiobungalows. Alle kavels zijn verkocht.

Het totale plan gaat uit van:
• 55 zelfbouwkavels voor verschillende woningtypes: vrijstaande woningen aan het water, geschakelde woningen en patiowoningen op het duin.
• 2 appartementengebouwen met in totaal 66 huurwoningen die door een corporatie worden gebouwd.

Besloten woonwijk
Ontspannen wonen met een ecologische meerwaarde. Het Schapenatjesduin ligt in de overgangszone van bos naar duin. De buitenruimte van de woningen bestaat uit bijvoorbeeld een patio of een terras. Hier geldt: ‘geen tuinen in de duinen’. Een nieuw duinmeer vormt het middelpunt van deze mooie locatie, waar de bebouwing zich op een logische manier naar voegt. Waar mogelijk worden de interessante, gezonde bestaande bomen behouden. De zuidzijde van het gebied wordt begrensd door een puinduin. Puinduinen zijn bijzonder steil en hoog, op sommige plekken wel tot 25 meter. Samen met de groene randen van het gebied voelt het als een besloten woonwijk.

Duurzaam bouwen
De beperkte bouwregels staan in het kavelpaspoort. Duurzaam bouwen staat voorop. Uw woning wordt gebouwd met een energieprestatiecoëfficient (EPC) van 0,0. Geen gas, alles elektrisch. Zo is uw woning op de toekomst voorbereid.
Hieronder vindt u de antwoorden op veelgestelde vragen rondom EPC. Staat uw vraag er niet tussen? Neem dan contact via het ‘Contactformulier’ op www.ikbouwindenhaag.nl.

Veelgestelde Vragen Energieprestatiecoëfficient

Welstandsvrij bouwen
Voor iedere bouwkavel wordt een kavelpaspoort opgesteld met eisen waaraan de woning moet voldoen. Hierin staat bijvoorbeeld het bouwvlak, het aantal bouwlagen, de maatvoering en de materialisatie. De verdere invulling staat u vrij. Als koper maakt u zelf een ontwerp, vraagt u een vergunning aan en gaat u daarna individueel met een aannemer aan de slag met bouwen. De ontwerpen worden niet getoetst aan de welstandseisen. Voor Kijkduin geldt wel een beeldkwaliteitsplan. De regels hiervan zijn opgenomen in het kavelpaspoort.

Parkeren

Parkeren voor bewoners wordt op eigen terrein opgelost. De vrijstaande en geschakelde woningen hebben elk minimaal 1 parkeerplaats in de voortuin. De patiowoningen realiseren een inpandige parkeerplaats.

Meer informatie
Download hieronder de tekening van de openbare ruimte, presentatie van een informatieavond, het informatieboekje, het verkavelingsplan, de locatiesheet en de artist impressie:

Heeft u interesse en wilt u op de hoogte blijven van belangrijke ontwikkelingen in het aanbod van kavels en klushuizen van de gemeente Den Haag? Meld u dan aan voor de digitale nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief Kavels en Klushuizen